ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Ernst

17 mei 2022 – voor het eerst waren we in Ernst, een van de vele kleine wijndorpjes langs de Mosel. Ernst, wat tegenwoordig deel uitmaakt van de Verbandsgemeinde Cochem, is een oud dorp, want al in de tijd van Karel de Grote, wordt het in 777/778 vermeld in een akte. In al die jaren is het nooit groot geworden, want in 2020 woonden er maar 544 mensen.

Er zouden wel wat oude (vakwerk)huizen in Ernst moeten zijn, maar wij hebben ze niet gezien. Het kan zijn dat ze gestuukt zijn, waardoor het vakwerk uit het zicht verdwenen is, of dat we er niet langsgelopen zijn. We hebben namelijk geen dorpswandeling gemaakt, maar zijn alleen via een omweg teruggelopen naar de auto.

Op www.ernst-mosel.de en Wikipedia is meer over Ernst te vinden en onze foto’s staan hieronder.