(mei 2008) Een met klimop begroeide muur heeft wel iets, maar dat ‘iets’ wordt al gauw ‘niets’ als het na vele jaren ongeremd woekeren verwilderd is, dood is, er half afgekomen is en bij harde wind steeds een stukje stucwerk meeneemt.
Zo te zien was er al eens een poging ondernomen om de zooi te verwijderen. Hierbij was de klimop aan de onderkant doorgesneden, waardoor alles er boven dood gegaan was. Dit was echter al weer enige tijd geleden, want de klimop was weer uitgeschoten en was weer bezig met een nieuwe bestorming van de muur, rijkelijk voorzien van water door een lekke regenton.
Ook de buren vonden het ‘niets’, want die kijken er tegenaan en kunnen “genieten” van de rommel op hun (toekomstige) oprit.Vanwege behoud van het stucwerk werd besloten om de klimop te verwijderen en dat viel nog niet mee, want de centimeters dikke takken aan de onderkant waren stevig genoeg om in te klimmen en de losse natuurstenen muur was een paradijs voor naar hechtplaatsen zoekende klimop.

met dode klimop

de klimop loopt weer uit
Aan de zijkant zat de dorre klimop tot aan de nok op ruim 7 meter hoogte (7,30 m) en met een omhooglopende ondergrond moest de ladder met enige beleid neergezet worden.

klimop tot aan de nok op 7,30 m hoogte
Voor alle zekerheid werd de hulp van Jr. (junior) ingeroepen om de onderkant van de ladder in de gaten te houden.

verwijderen van klimop

verwijderen van klimop
Aan het eind van de middag was alle klimop eraf, de muur weer schoon en alle rommel opgeruimd.

de muur is schoon!