ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

De brievenbus

DE BRIEVENBUS (mei 2008) Sinds de bouw van het pand in 1779 is er voor zover bekend nooit een brievenbus geweest. Dat was ook niet nodig, want toen het pand permanent bewoond was, kwam de postbode binnen en riep dat er post was. Reageerde er niemand, dan legde hij de post op de trap in de hal en vertrok weer en was de deur op slot, dan schoof hij de post onder de deur door.
Nu het pand niet meer permanent bewoond is en wij niet dagelijks de post in de hal oprapen, moest er een brievenbus komen, maar waar? “Even” een gat maken in de muur is wat lastig, want die is van steen, massief en minstens 60 cm dik. De voordeur valt ook af, want die is veel te mooi om te ontsieren met een brieven bus. Voor ons bleef de schuurdeur dus over; ook wel oud, maar niet zo mooi als de voordeur.
Al maanden geleden hadden we een “oude” brievenbus gekocht en na de nodigde inspanningen zat de brievenbus op de deur.

Nu maar afwachten of de bezorgers het door hadden. Voor de zekerheid een papiertje met ‘post’ met een pijl op de voordeur gehangen en ja hoor, ‘s middags zat de eerste post na bijna 230 jaar in de brievenbus! .