ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

“Sternenhimmel”

2007/2008 Normaal zie je op een zomerse dag pas sterren als het donker is, maar boven onze keuken hadden we juist een “Sternenhimmel” als de zon scheen. 

De “sterren” die op de foto te zien zijn, zijn alleen de gaten in de dakbedekking te zien die toevallig tussen de planken in zitten. Ook op de planken zaten gaten en op 1 plaats kwamen we tot ca. 80 gaten op 1 vierkante meter.

Reparatiepogingen waren gegarandeerd tot mislukken gedoemd en dus moesten de dakbedekking en de nodige planken vervangen worden.

Leave a Reply