ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Koeienstal

De koeienstal was echt een koeienstal; laag, donker, vies en vochtig en geen elektriciteit. In de loop der jaren hebben we in etappes al het nodige gedaan zoals de foto’s hieronder aangeven. Helaas zijn sommige foto’s niet in de juiste serie terecht gekomen, waardoor de chronologische volgorde niet klopt. Misschien gaan we dat ooit nog een keer aanpassen, maar belangrijker is nu dat alle foto’s te zien zijn.

8 mei – juli 2008 – de koeienstal had geen buitendeur en omdat het niet de bedoeling is dat iedereen in en uit loopt hebben we van een oud stuk deur een buitendeur voor de koeienstal gemaakt:

Juli 2011 – in de doorgang van de garage naar de koeienstal zat een onhandige lage deur met daarboven een gebroken balk. We hebben de oude deur weggehaald, de doorgang verhoogd en nieuwe oude balken over de doorgang gelegd:

Juli 2011 – we willen vanaf de straat door het huis heen in de tuin kunnen komen. Omdat we niet verder konden dan de koeienstal, hebben we een doorgang van de koeienstal naar de Scheune gemaakt:

Juli 2011 – de oude wand was rot en slap en er zat eigenlijk maar 1 ding op; slopen en een nieuwe muur maken:

14 augustus 2012 – de lateien boven het raam en de buitendeur van de koeienstal waren dringend aan vervanging toe:

Augustus – september 2015 – de elektrische installatie was aan vervanging toe. We willen in het hele pand elektriciteit hebben en dat kon de oude installatie niet aan. We hadden diverse plaatsen in gedachte voor de nieuwe meterkast en uiteindelijk kwam die in de koeienstal te hangen:

 

 

 

 

2007 – 2017 – diverse werkzaamheden in de koeienstal:

2013 – 2017 – ook de koeienstal hebben we grotendeel gesloopt; vloer, plafond en 2 muren gingen eruit en daarna werd alles vanaf de grond weer opgebouwd: