ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Mörsdorf

17 mei 2019 – het is dat hier vlakbij de Hängeseilbrücke Geierlay is, anders waren we hier waarschijnlijk nooit naar toe gegaan. Net als zoveel kleine dorpjes in de regio, neemt ook bij dit eeuwenoude dorpje, wat iets na 1100 al in een akte werd vermeld, het inwoneraantal langzaam af.  Van de 837 inwoners die het dorpje op het hoogtepunt in 1835 had, waren er in 2018 nog maar 581 over.

Als bescherming tegen de regen in combinatie met de stormachtige wind die hier regelmatig waait, zijn veel gevels afgedekt met leisteen (Schiefer). Dit staat wel leuk, maar als het hele huis bedekt is met leisteen, dan wordt het weer wat minder.

Meer info over Morsdorf is o.a. te vinden op www.moersdorf-hunsrueck.de, de website van het dorp.

Onze foto’s van Mörsdorf: