ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Terras & Terraskamer

Aan de achterkant komt op de verdieping boven de werkplaats een inpandig terras van ca. 4×5 meter en een kamer van 4×3 meter, de terraskamer. Op deze terraskamer hebben we kortgeleden het witte zeil op het vakwerk gedaan, om van buitenaf te zien hoe het er in de toekomst uit zou kunnen zien.

24 juli 2021 – vanaf het terras heb je door het vakwerk heen een goed uitzicht op de tuin. Nu zit er nog doorzichtig plastic voor, maar als de terrasvloer en de wand tussen het terras en de woonkamer wind-, kat- en vogeldicht is, dan gaat dat weer weg. Je kunt dan bij een regenbuitje, of als de zon te heet is toch buiten zitten.

6 augustus 2021 – de andere kant van deze wand moet ook gerepareerd worden, want die is misschien nog wel slechter. Om erbij te kunnen moest eerst een stapel oud hout verplaatst worden. Van deze oude en deels rotte vloerbalken kunnen we nog wel stukken gebruiken en weggooien of weggeven als brandhout kan later altijd nog.

28 augustus 2021 – in woonkamer2 hebben we een deel van het vakwerk aan de terraskant in de lijnolie gezet. In dit deel van het vakwerk komen ramen en een deur en we moeten nog kijken hoe we dat gaan afwerken.

10 september 2021 – op het inpandige terras blijven de onderkanten van de balken in het zicht. Het zijn echter “moderne” lichte Douglas balken en dus gaan we die donkerder maken met notenbeits. We hebben een stukje gedaan om te kijken hoe dat staat en het ziet er wel aardig uit.

Het grootste deel van de wand tussen woonkamer2 en het terras wordt glas, maar 1 vak blijft gevuld met leem. Dit is een oude tussenwand waarbij men vroeger geen aandacht aan de afwerking had besteed. Voor het toekomstige terras moet dat mooier en vandaag zijn we begonnen met vullen van de gaten met afval resten van leemstenen.