ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Weinhof ‘der Grauen Schwestern’ (1544)

In de Robert-Schuman-strasse ligt het Weinhof ‘der Grauen Schwestern’ uit 1544; één van de alleroudste panden in Kröv.

Strozak, ploeg en trap

DIVERSEN Op de eerste verdieping vonden we o.a. een strozak (niet meer te gebruiken), een goeduitziende ploeg en een ladder (misschien nog te gebruiken, maar voor de zekerheid toch maar niet).

Podarcis Muralis (muurhagedis)

Als wij bij warm weer lopen te puffen van de hitte, dan komen ze te voorschijn om te luieren in de zon. Je ziet ze vooral op oude muren met gaten en ze zouden ook in onze tuin moeten zitten. Het gaat over een muurhagedis (in het Duits Mauereidechse) met de fraaie naam Podarcis . . . → Lees meer over: Podarcis Muralis (muurhagedis)

Heimat und Welt (zondagsbijlage krant)

KRANTEN (o.a. 1949) diverse exemplaren van Heimat und Welt, een zondagsbijlage van de Rhein Zeitung.

Dit exemplaar is van 10 september 1949.

Tot onze verbazing worden ze ook aangeboden via eBay voor de schappelijke prijs van 1 euro.

Dorferneuerung

Juli 2009 In overleg met de architect zijn er wat foto’s genomen en hebben we de hoofdmaten opgemeten. Deze gegevens worden meegestuurd met de aanvraag voor een bijdrage (subsidie) vanuit de Dorferneuerung.

Februari 2010 Een bevestiging van onze aanvraag voor een bijdrage vanuit de Dorferneurung ontvangen. De afdeling Dorferneurung van Kreisverwaltung (districtsbestuur) Bernkastel-Wittlich heeft . . . → Lees meer over: Dorferneuerung