ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Over

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dus werden we eind 2007 de trotse eigenaren van een -deels bouwvallig- vakwerkhuis in het dorpje Kröv an der Mosel in Duitsland. Het oudste gedeelte van het pand is uit 1779 en daarna is het diverse keren verbouwd/vergroot.
In 2008 zijn we begonnen met repareren, renoveren en moderniseren en om familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze werkzaamheden en belevenissen hebben we deze site gemaakt.
Hoe het af zal lopen weten we nog niet; misschien krijgen we er ooit spijt van, maar we gaan voor een mooi pand, waar we nog jaren lang met veel plezier op vakantie kunnen gaan.
Voor de bouwkundigen onder de sitebezoekers zal onze volgorde van werken weleens vreemd over kunnen komen. De reden hiervan is, dat we er tegelijkertijd ook in willen wonen en dus wordt er af en toe wat aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Marianne en Erik van de Velde