ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Trechtingshausen

9 oktober 2017 – na een mislukt (was gesloten) bezoek aan Burg Reichenstein, kwamen we in Trechtingshausen am Rhein uit. Het ligt in de Verbandsgemeinde Rhein-Nahe op ca. 75 km. ten oosten van Kröv. Al in 1122 wordt het onder de naam Drodingishusen voor het eerst vermeld in een officieel document.

In dit soort dorpjes zijn altijd wel een paar mooie ‘daarin zou ik wel willen wonen’ panden te vinden en dat was hier ook het geval. De “winnaar” was een Jugendstilvilla uit 1905, met grote tuin, sauna en terrassen, vlakbij de Rhein; mooi uitzicht, maar wel treinen die door je tuin heen rijden. Later zag we op Internet dat dit huis te huur staat voor EUR 2.150 per maand (incl. kosten) en er stond zelfs een serie foto’s op een site van een makelaar, maar die staan er nu (= 2022) niet meer. Meer info over het dorp staat hier.

Zoals bij zoveel dorpjes in deze regio is in de afgelopen 200 jaar nauwelijks gegroeid. Het heeft ca. 1037 inwoners (dec. 2015) en in 1970 was het inwoneraantal het hoogst (1155).
Het was wel aardig om een keer door de smalle straatjes en steegjes van Trechtingshausen gelopen te hebben, maar een herhalingsbezoek zit er voorlopig niet in.

Onze foto’s van Trechtingshausen