ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Elektriciteit

In Kröv wordt de elektriciteit bovengronds aangevoerd. Het voldoet nu nog wel, maar we weten nog niet precies wat we maximaal kunnen aansluiten.

De tuinkelder

Aan de linkerkant van de tuin vonden we onder het onkruid 2 metalen luiken, die de toegang vormden tot een kelder(tje) van ca. 2 bij 3 meter. Ook hier wist Frau Rosa Weber (de toenmalige buurvrouw) wat van, want dit zou een aardappelkelder (geweest) zijn.

In het keldertje lag jammer genoeg geen verborgen . . . → Lees meer over: De tuinkelder

‘Rivaner Trocken 2009’ (Norbert Weber)

Rivaner Trocken van Norbert Weber staat hoog genoteerd bij ons; een lekkere droge witte wijn van de Rivaner druif. Het aparte is, dat er bij sommige jaren ook iets op de binnenkant van het etiket staat. Om dit goed te kunnen zien moet je de fles bijna leegdrinken, maar dat is geen enkel probleem.

. . . → Lees meer over: ‘Rivaner Trocken 2009’ (Norbert Weber)

Kröver Nacktarsch

De bekendste wijn is de Kröver Nacktarsch; over de herkomst van die naam wrdt verschillend gedacht en zelfs in Wikipedia wordt er over geschreven.

Wijn

Kröv is een echt wijndorp met een groot aantal wijnboerderijen. Uiteraard is het Moselwein en de belangrijkste doorgaande weg heet ook niet toevallig Moselweinstrasse. Het zijn voor het merendeel witte wijnen en we hebben ze nog lang niet allemaal geproefd. De favorieten komen op de site te staan en wijnliefhebbers die deze wijnen ook . . . → Lees meer over: Wijn

Nieuws 20 – 22 mei 2011

Mei 2011 Donderdagavond vertrokken we voor een lang weekend Kröv en hoe verder we kwamen, hoe mooier/warmer het werd.

Op vrijdag in stralende zonneschijn aan de tuintrap en op het dak gewerkt en met beide projecten zullen we nog wel even bezig zijn.

Net nadat we gestopt waren begonnen het te regenen en het buitje . . . → Lees meer over: Nieuws 20 – 22 mei 2011

De “tuintrapleiding”

Mei 2011 Voor het geval dat we in de toekomst water en/of elektriciteit in de boventuin willen hebben, wordt er naast de tuintrap een dikwandige PVC buis gelegd. Als de trap klaar is, is deze buis als het goed is niet meer te zien en kunnen er onzichtbaar leidingen naar boven lopen.

. . . → Lees meer over: De “tuintrapleiding”

Lekzoeken

Mei 2011 De dag na de wolkbreuk moesten de lekken gezocht worden en dit is een sport op zich. Tijdens de bui hadden we regenwateropvangers (emmers, blikjes, bakjes, potten, etc.) neergezet en omdat water in huis redelijk recht naar beneden valt zouden de lekken logisch gezien boven deze wateropvangers moeten zitten. Dit klinkt simpel, maar . . . → Lees meer over: Lekzoeken

Der Schornsteinfeger

De schoorsteenveger was bij de buren en hij kwam ook een praatje maken met ons. Hij was uiteraard op zoek naar klandizie, maar hij informeerde ons ook over de Duitse regelgeving op het gebied van schoorstenen. Als je een schoorsteen -na een aanpassing weer- in gebruik gaat nemen, dan moet je dat melden bij de . . . → Lees meer over: Der Schornsteinfeger

Winterpost

Tijdens onze winterstop gaat het leven in Kröv gewoon door. Dit geldt ook voor de (on)gewenste reclame en de huis aan huis kranten die in de brievenbus gestopt worden. Het gevolg is te zien op de foto; een doos vol papier. De bezorging van de huis aan huis bladen stopt meestal rond de jaarwisseling . . . → Lees meer over: Winterpost