ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Oude achtergevel

31 juli 2021 – het is nodig dat we meer weten van de constructie van de oude achtergevel en dan met name de aansluiting tussen het oude stuk en de eerste aanbouw, want die ziet er slecht uit.

Boven deze aansluiting komen 3 dakvlakken bij elkaar en daar heeft het jaren (volgens de buren minstens 25 jaar) gelekt. Zelfs eikenhout kan hier niet tegen en leem al sowieso niet en als noodreparatie zijn er hier en daar wat stukken hout en steen tussen gepropt.

Aan de buitenkant hebben we er hier en daar met een hamer voorzichtig wat Putz afgehaald. De toestand van de Putz van deze oude achtergevel is niet best. Er zitten stukken los en de afgelopen jaren is er wel eens wat naar beneden gekomen.

We waren eigenlijk niet van plan om hier dit jaar aan te werken, maar misschien gaan we toch nog wat (voorbereidend werk) doen.