ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 23 – 26 juni 2011

Hoewel het weer minder mooi was en ook de voorspellingen wat waterig waren zijn we toch gegaan. Is het weer buiten te nat, dan hebben we binnen ook nog genoeg te doen.

In Kröv aangekomen zagen we dat er een gigantische steiger met afdak rondom en boven een deel van het Pfarrhaus stond. Het . . . → Lees meer over: Nieuws 23 – 26 juni 2011

Reparatie(tje) muur koeienstal

4 mei 2009 Vlakbij de grendel van de deur van de koeienstal zat al vanaf het begin een gat van ruim 20 cm diep met daaromheen wat losse stenen.

We zijn nog niet zover dat we een hele leistenen muur kunnen maken, maar zo’n dichtmaken dat moet wel lukken. Nadat we wat passende . . . → Lees meer over: Reparatie(tje) muur koeienstal

Oude wijn onder de keldertrap?

19 juli 2008 Het was (en misschien nog wel ‘is’) een gebruik onder Winzers (wijnboeren) om een paar flessen wijn van een goed jaar onder de keldertrap naar buiten te bewaren en dan de toegang dicht te metselen.

Toen we dit hoorden gingen we uiteraard meteen kijken bij onze keldertrap en ja hoor; de toegang . . . → Lees meer over: Oude wijn onder de keldertrap?

Verbouwingsnieuws 24 juni 2011

24 juni 2011 Omdat de buurman niet akkoord ging met een Baulast moesten wij onze plannen aanpassen en om hierover te spreken kwam de architect langs. De muren aan de kant van beide buren moeten uitgevoerd worden als zogenaamde F90 muren, waarbij de F voor vuurbestendig staat en de 90 het aantal minuten aangeeft dat . . . → Lees meer over: Verbouwingsnieuws 24 juni 2011

Optocht 54e Trachtentreffen (2009)

9 juli 2009 Voor de 54ste keer werd dit evenement gehouden en natuurlijk was er weer de traditionele optocht met alle deelnemers.

“Sternenhimmel”

2007/2008 Normaal zie je op een zomerse dag pas sterren als het donker is, maar boven onze keuken hadden we juist een “Sternenhimmel” als de zon scheen.

De “sterren” die op de foto te zien zijn, zijn alleen de gaten in de dakbedekking te zien die toevallig tussen de planken in zitten. Ook . . . → Lees meer over: “Sternenhimmel”

Bouwval in Lieser

12 juni 2011 Het is een 2e natuur geworden om de huizen in de gaten te houden als we ergens zijn of rijden en zo zagen we na het bekijken van Schloss Liesel diet wat minder fraaie pand:

Schloss Lieser

12 juni 2011 We hadden er al van gehoord en het op Internet gezien, dus nu werd het tijd om Schloss Lieser eens in het echt te gaan zien.

Het slot, ontworpen door architect Heinricht Theodor Schmidt, werd gebouwd tussen 1884 en 1887 in opdracht van Eduard Puricelli.

In 1895 / 1904-1906 werd er een . . . → Lees meer over: Schloss Lieser

Ediger

5 juni 2011 Na Eller was nu Ediger, het andere deel van Ediger-Eller, aan de beurt. De geschiedenis gaat terug tot minstens 639 toen het voor het eerst genoemd werd in een oorkonde. Bij Ediger is duidelijk te zien dat het vroeger binnen muren gestaan heeft. In sommige straten heeft de tijd stilgestaan en is . . . → Lees meer over: Ediger

(snoei)tang

Een (snoei)tang, die sprekend lijkt op de tangen van nu.