ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Binger Mäuseturm

9 oktober 2017 – toen we langs de Rijn van Trechtingshausen naar Bingen liepen, zagen we  een witte toren op een eilandje in de rivier staan. Door de bomen vlakbij de oever konden we de toren niet goed zien. Pas later toen we op de Rhein-Nahe-Eck stonden, waar de Nahe in de Rhein uitkomt, konden we de ca. 25m hoge toren goed zien.

Deze toren bleek later de Binger Mäuseturm te zijn. Al eerder hadden de Romeinen er waarschijnlijk een fort, maar aangenomen wordt dat de eerste toren gebouwd is in de eerste helft van de 14e eeuw.

De strategische plek in de rivier was een ideale plaats voor een toltoren als versterking voor de tolheffing vanuit Burg Ehrenfels en Bingen.

Zoals zoveel bouwwerken in deze regio, viel ook deze toren in 1689 ten prooi aan de sloopzucht van de Fransen. De afgelopen ca. 700 jaar hebben er dus diverse torens gestaan en de toren die er nu staat is uit 1855.

Hieronder onze foto’s van de toren: