ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Website “Kröv in Bildern”

6 maart 2019 – de website “Kröv in Bildern” op www.kroev-in-bildern.de lijkt helaas te zijn verdwenen,.

26 december 2010 – op de website “Kröv in Bildern”, voorheen te vinden op www.kroev-in-bildern.de staan honderden foto’s en afbeeldingen die iets met Kröv te maken hebben.

Kröv in Bildern (Eifelzeitung 2010)

. . . → Lees meer over: Website “Kröv in Bildern”

Overstroming Mosel

Dat de Mosel in Kröv anno 2010 nog steeds overstroomt is live te volgen op http://www.webcam-kroev.de/kleines-cafe.htm.

Zensus 2011

We hebben een vragenformulier ontvangen wat een voorbereidend formulier lijkt te zijn voor een gebouw-, woning- en bewonerstelling die gehouden wordt op 9 mei 2011. Omdat het (voor ons) niet duidelijk is of wij die als niet-geregistreerde inwoners ook moeten invullen hebben we dit via www.zensus2011.de nagevraagd. We zijn benieuwd…..

Ons vakwerkproject in Kröv

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dus werden we eind 2007 de trotse eigenaren van een -deels bouwvallig- vakwerkhuis in het wijndorpje Kröv an der Mosel in Duitsland. Het oudste gedeelte van het pand is uit 1779 en daarna is het diverse keren verbouwd/vergroot. In 2008 zijn we begonnen met repareren, . . . → Lees meer over: Ons vakwerkproject in Kröv

Leben und Thaten der Heiligen (boek)

BOEK (1841) een redelijk gaaf exemplaar van een boek wat 1841 werd uitgegeven door Karl Kollmann (Augsburg), geschreven door Michael Sintzel, met de fraaie titel ‘Leben und Thaten der Heiligen. Eine Legenden-Sammlung für das christkatholische Volk.‘ Het betreft hier de ‘supplementband’ (met een alfabetisch register) van de vierdelige serie, waarvan later deel 3 ‘Drittten Band, . . . → Lees meer over: Leben und Thaten der Heiligen (boek)

Gevonden voorwerpen!

Bij de koop van het huis stonden we voor de volgende keuze: (a) de vorige eigenaren zouden alles opruimen en het pand helemaal leeg achterlaten, of (b) ze zouden alles achterlaten zoals het was, dus inclusief bruikbare spullen, onbruikbare rommel, troep en afval. Degenen die ons kennen zal het niet verbazen dat we voor (b) . . . → Lees meer over: Gevonden voorwerpen!