ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 20 oktober – 22 oktober 2011

Bij aankomst was het duidelijk voelbaar en zichtbaar (op de thermometer) dat het koudere jaargetijde z’n intrede had gedaan: 12 graden in de woonkamer en 7 in de keuken. Behalve een klein mobiel gaskacheltje in de woon-/slaapkamer hebben we nog geen verwarming en dus kon de koelkast in de keuken uit blijven.

21 oktober . . . → Lees meer over: Nieuws 20 oktober – 22 oktober 2011

Reuze Hagel (vervolg)

16 september 2011 We hebben foto’s van de kapotte zeilen en de leisteenscherven gemaakt en daarna het glas van het dakraam van de Scheune opgeveegd.

’s Middags kwam de verzekeringsagent langs om de afhandeling van de hagelschade te bespreken. Hij vertelde dat de grootste hagelsteen die gevonden was ca. 800 gram woog en dwars door . . . → Lees meer over: Reuze Hagel (vervolg)

Een nieuwe oude lamp

Oktober 2011 Nog steeds zijn we niet klaar met opruimen en vinden we nog “nieuwe” dingen. Dit keer een plafond lamp die erg veel leek op de slaapkamerlamp. Hij leek ons bruikbaar als woonkamerlamp ter vervanging van “de lamp van Damocles”, maar dan moest hij wel wat opgeknapt worden. De bedrading met deels verteerde . . . → Lees meer over: Een nieuwe oude lamp

Ons uitzicht

2008/2011 Als je op het dak zit (en dat gebeurt regelmatig), dan heb je rondom een mooi uitzicht. Omdat niet iedereen even makkelijk bovenop het dak klimt staan hieronder wat foto’s die we in de loop van de jaren vanaf het het dak gemaakt hebben.

Nieuws 2 oktober – 8 oktober 2011

We kwamen aan tijdens het (of: ‘een’) Weinfest en de St. Remigius Weinkirmes was nog in volle gang. Het is waarschijnlijk de laatste keer van dit Krövseizoen dat we er een hele week zijn.

Als alles helemaal meegezeten had zou er nu gewerkt worden aan een nieuwe kap op de Scheune, maar omdat niet alle . . . → Lees meer over: Nieuws 2 oktober – 8 oktober 2011

Ons eigen Christootje*

4 oktober 2011 Omdat we op het dak aan het werk waren vlakbij de schoorsteen, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de schoorsteen weer eens goed te bekijken. De schoorsteen stond al op de renovatielijst. Een tijdstip hiervoor hadden we nog niet, want we hebben deze schoorsteen pas eventueel nodig als we . . . → Lees meer over: Ons eigen Christootje*

Burg Thurant (1198/1206)

8 oktober 2011 Toen we in augustus na de hagelstorm met de trein naar huis gingen hadden we deze burcht in Alken an der Mosel al eens op afstand gezien en nu gingen we hem van dichtbij bekijken. De burcht is gebouwd tussen 1198 en 1206 door Pfalzgraf Heinricht (een broer van koning Otto . . . → Lees meer over: Burg Thurant (1198/1206)

“BG Bau” formulier

Het lijkt in Duitsland zo te zijn, dat wanneer je een bouwvergunning krijgt en hebt aangegeven het werk geheel of gedeeltelijk zelf te gaan doen, je automatisch verzekerd bent voor ongevallen via het Berufsgenossenschaft der Bauwirtschaft. Deze dekking is wettelijk geregeld (en kost niets), maar zoals wel vaker in Duitsland, moet ook hiervoor weer een . . . → Lees meer over: “BG Bau” formulier

Veldenz

18 september 2011 Uit diverse bronnen hadden we vernomen dat het dorpje Veldenz, wat niet ver van Kröv ligt, verreweg het zwaarst getroffen was door de hagelstorm van eind augustus. In dit dorpje met maar iets minder dan 900 inwoners en de directe omgeving werd de schade geschat op EUR 30.000.000.

Hier was ook de . . . → Lees meer over: Veldenz

“Slaapkamergeheimen”

2007 Bij onze eerste rondgang door het huis zag de slaapkamer linksvoor er niet echt bijzonder uit. Wel was hij redelijk ruim en kreeg – doordat hij lichter was dan de meeste ruimtes in huis – meteen de bijnaam “atelier”. Wat ons verder opviel was het grote aantal behoorlijk dikke balken in het plafond . . . → Lees meer over: “Slaapkamergeheimen”