ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

“BG Bau” formulier

Het lijkt in Duitsland zo te zijn, dat wanneer je een bouwvergunning krijgt en hebt aangegeven het werk geheel of gedeeltelijk zelf te gaan doen, je automatisch verzekerd bent voor ongevallen via het Berufsgenossenschaft der Bauwirtschaft. Deze dekking is wettelijk geregeld (en kost niets), maar zoals wel vaker in Duitsland, moet ook hiervoor weer een uitgebreid formulier ingevuld worden.
We hebben het formulier eerst zelf ingevuld en toen ter controle naar de archtect gestuurd en die heeft hier en daar wat correcties aangebracht.
Omdat we gisteren een herinnering kregen waar ons formulier bleef, hebben we het ingevuld formulier vandaag teruggestuurd (per mail).

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.