ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Burgruine Philippsburg

17 mei 2018 – de naam Philippsburg zou afkomstig zijn van de opdrachtgever Philipp, de broer van Hermann III von Virneburg, de vermoedelijk opdrachtgever voor de bouw van de nabij gelegen Löwenburg. De Philippsburg wordt ook wel Kleinen Burg genoemd.

De lokale bijnaam van de burcht is ‘Reh(dit betekent ree), als een soort van tegenstelling t.o.v. ‘Löwe(leeuw) van de grotere Löwenburg.

De geschiedenis van de Philippsburg loopt grotendeels parallel aan die van de Löwenburg, want ook deze burcht werd gebouwd in de 13e eeuw en vernietigd door Franse troepen in 1689 tijdens de Negenjarige Oorlog, die hier Pfälzischer Erbfolgekrieg genoemd wordt.

Onze foto’s van Burgruine Philippsburg