ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Traumpfad Pyrmonter Felsensteig (2022)

17 mei 2022 – we hadden ons niet voorbereid om het hele Traumpfad Pyrmonter Felsensteig te lopen. Niet alleen ontbrak de tijd, maar a.g.v. een eerdere storm was een deel van de wandeling afgesloten. Wel wilden we een stukje lopen om een idee van de wandeling te krijgen. 

Vanaf de parkeerplaats loop je eerst over een bospad en dan een paadje wat uitgehakt is in de rotsen. Daarna een slingerpad door het bos met haarspeltbochten naar beneden, om daar via een bruggetje een (nu) klein beekje over te steken. 

Na het beekje loopt de weg iets omhoog en zie je af en toe de burcht hoog gelegen tussen de bomen. Het bospad komt uit bij de Pyrmonter Mühle, die aan een soort van vijver ligt met watervallen. Op de brug boven de watervallen staat een kapelletje en boven op de heuvel zie je Burg Pyrmont. 

De hele wandeling doen we misschien nog wel een keer en hieronder de foto’s van het deel wat we vandaag gelopen hebben.