ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

NextGEN gallery plugin

De mogelijkheden van WordPress websites kunnen worden uitgebreid met zogenaamde ‘plugins’. Wij hebben de plugin NextGEN gallery toegevoegd om het werken met plaatjes en fotoalbums makkelijker te maken. Informatie over deze plugin is te vinden op http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/.

Houtboor (gereedschap)

Een zo te gebruiken houtboor (Holzbohrer), met een lengte van ca. 40 cm en een diameter ca. 2,5 cm (1 duim). In bepaalde houtverbindingen in het vakwerk werd een houten pen gebruikt en met deze boor werden de gaten hiervoor geboord.

Vermessungs- und Katasteramt

Om de bouwvergunning te kunnen krijgen moeten diverse kleine grondstukken van ons samengevoegd worden tot 1 stuk. Wij dachten dat dit via het Grundbuchamt ging en die zitten bij het Amtsgericht in het nabij gelegen Wittlich. Het blijkt echter dat we hiervoor bij het Vermessungs- und Katasteramt Bernkastel-Kues moeten zijn, wat toevallig ook in Wittlich . . . → Lees meer over: Vermessungs- und Katasteramt

Stand watermeter

We kregen een briefje van de Verbandsgemeindewerke Kröv-Bausendorf waarin stond dat de Ableser tevergeefs aan de deur had gestaan en of we de meterstand door wilde geven. Nu zijn we er al een tijdje niet geweest en kunnen het papiertje met de laatste meterstand nergens vinden. Om toch wat door te kunnen geven hebben we . . . → Lees meer over: Stand watermeter

Weinfreunde Kröv “Ergo Bibamus”

Bij de Links over Kröv is de site van Weinfreunde Kröv “Ergo Bibamus” toegevoegd, te vinden op http://www.weinfreunde-kroev.de/.

De vereniging heeft tot doel zich te verdiepen in de wijn en zijn cultuur en doet dat o.a. door het organiseren van excursies, wijnproeverijen en natuurlijk door gezelligheid.

Bericht van de architect

De architect heeft gereageerd op onze vragen over de afwijzing van de verbouwvergunning door het Bauamt. Het Bauamt had zich inderdaad vergist met de nummering van de grondstukken. Hiervoor moeten we naar het Grundbuchamt; vergelijkbaar met het kadaster.

Verder hebben we een duidelijke plattegrond gekregen waarop te zien voor welk deel we met de buurman . . . → Lees meer over: Bericht van de architect

Aandenken Communie

Een aandenken aan de eerste Heilige Communie op 14 april 1912, op naam van Josef Hammel.

Het valt op dat Kröv in die tijd nog als Cröv geschreven werd.

Afgewezen bouwvergunning

In 2010 hebben we een vergunning aangevraagd voor een bestemmingswijziging van het achterste deel van het pand, de zogenaamde Scheune (= schuur). Helaas was de aanvraag onvolledig en is los daarvan ook afgewezen.

We hadden tekeningen van de nieuwe situatie laten maken, maar er moeten ook plattegronden komen van alle verdiepingen van het hele pand.

. . . → Lees meer over: Afgewezen bouwvergunning

Seizoen 2011

Met het betalen van de opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering begint traditioneel het nieuwe Krövseizoen. Het zal nog wel even duren voordat we onze kluskleren weer aantrekken, maar er ligt nog genoeg papierwerk te wachten en deze site moet ook verder gevuld worden.

Zensus 2011 (vervolg)

We kregen al vrij snel een antwoord van het ‘Statistisches Bundesamt” (vergelijkbaar met ons CBS). Wat we nu gekregen hebben is een ‘voorvragenlijst’, waarin gevraagd werd naar de eigenaars en het aantal woningen in het pand. Aan de hand van onze antwoorden krijgen we in mei wel of geen complete vragenlijst. We zien wel.