ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

1 juli 2022 ‘spanning in de puntkamer’

1 juli 2022 – de stormwaarschuwing van gisteren bleek een storm in een glas water, want behalve een beetje wind is er niets stormachtigs voorbij gekomen en er is geen druppel vallen. Vandaag duikt de temperatuur 10 graden naar beneden en het wordt tot 18 tot 23 graden.

Het werk was deels een kopie van gisteren. Het laatste vak boven de steiger is nu wit en omdat er geen klein vakje meer over is, hadden we wat minder aangemaakt en de hoeveelheid klopte aardig. We kunnen nu verder met de vakken onder de steiger.

Aan de onderkant zijn nog de nodige vakken waar eerst Oberputz op moet, voordat de witte afwerklaag erop kan. Vandaag hebben we het vak waar we eerder aan begonnen waren afgemaakt en nog een ander vak gedaan. Unterputz is hier niet nodig, omdat de houtvezelisolatie vlak genoeg is voor Oberputz.

De elektriciteit is voor zover mogelijk af, dus er is nu spanning in de puntkamer. Er komt nog een wastafel bij de dakkapel en daar moet t.z.t. ook een stopcontact en lamp komen. De rest is wel af; er ligt nog geen vloer en we hebben nog geen bed, maar wel stopcontacten voor de bedlampjes.