ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 15 en 16 september 2012

15 september 2012 – het is weer even rustig; de timmerman heeft onze oude balken meegenomen en gaat er een vakwerk van maken. Dit vakwerk moet de nieuwe vloer ondersteunen en t.z.t. (2013?) het redelijke vergane vakwerk tussen de keuken en Scheune vervangen.

Dit geeft ons mooi de tijd om de balken te bestijken met het anti-van-alles-spul. Op dit spul staan nog net geen doodskoppen, maar wel diverse andere waarschuwingen en het moet helpen tegen -voor hout- schadelijke schimmels en insekten. Om er goed bij te kunnen hebben we de oude balken wat netter neergelegd en er nog wat spijkers uitgehaald.

Behalve dit werk hebben de planken weer teruggezet om de grote opening in het vakwerk van de achtergevel af te dichten en in de tuin werd de ruimte achter de zichtrand van de muur opgevuld. Dit gaat wat eenvoudiger omdat de voorkant niet recht/mooi hoeft te zijn.

 

16 september 2012 – normaal werken we niet op zondag, maar het bestrijken met het anti-van-alles-spul moest af. Geadviseerd wordt om 3 dagen na het strijken niet teveel in de betreffende ruimte te komen en omdat we vandaag teruggaan kan het mooi een paar dagen “uitdampen”.

Leave a Reply