ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 8 november 2015

8 november 2015 – het weer is ongeveer hetzelfde als gisteren. Voordat we weg gaan, gaan we nog wel wat doen. In de gang en keuken hebben we steengruis en gevallen pleisterspul verzameld en dat leverde een halve emmer op voor de puinberg in de tuin.

In de gang hebben we wat stukken muur geschilderd en ook hebben we sommige stukken juist niet geschilderd. Hier laten we de tekeningen zichtbaar die onder het behang zaten.

De blauwe folie in de kelder ingang blijft enorm vochtig door het temperatuursverschil in de kelder (warmer) en de gang (minder warm). Het was zelfs zo nat dat de folie aan de bovenkant losgelaten had. We hebben het nu vaster gezet met een extra strookje folie. Misschien houdt het nu beter.

Op de terugweg zijn we gestopt bij de parkeerplaats in de buurt van Ürzig om foto’s te maken van de half verdwenen Hochmoselübergang te maken. Helaas is de verdwijning maar tijdelijk, want als de mist verdwijnt komt de brug weer terug.

Leave a Reply