ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 17 mei 2016

17 mei 2016 – weervoorspellers houden het vandaag op 10 tot 18 graden, in de woonkamer is het 16 en de koeienstal thermometer wijst 9,3 (buiten) en 11,9 (binnen) aan.

We hadden gelukkig weer binnenwerk op het  programma staan en dat was o.a. verven in de gang. De muren aan de kant van de woonkamer en de badkamer zijn weer een stukje verder geverfd. Hoe we de versieringen in het zich laten weten we nog niet precies.

De nieuwe vensterbank past niet in het raam naar de Scheune, want er zit een stuk krom vakwerk in de weg. Op de ouderwetse manier hebben we met hamer en beitel een stuk eiken hout weggehakt zodat de vensterbank er langs kan. Bij de middenstaander moeten we min of meer hetzelfde doen, zodat de vensterbank mooier aansluit.

Voor het vakwerk tussen keuken en koeienstal hing nog een zeil en er lagen nog wat traptreden. We hebben alles opgeruimd en kunnen nu ook makkelijker bij het vakwerk en de onderrand.

Aan de ene kant van de keukendeur hebben we al gestuukt en voordat we de andere kant gaan doen, komt er eerst een stuukprofiel ter bescherming. Hiervoor moest er een randje oud stuukwerk weggehakt worden en we kwamen ook nog een oude elektriciteitskabel tegen. Die is niet meer nodig en we hebben hem afgekoppeld en zover mogelijk afgeknipt. Het stuukprofiel hebben we vastgemaakt met een paar schroeven en morgen komt er nog wat stuukmiddel bij.

Leave a Reply