ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Dreigiebelhaus (1658)

Het Dreigiebelhaus  is ongetwijfeld het meest bekende gebouw in Kröv. Dit zeer karakteristieke gebouw met z’n 3 gevels werd gebouwd in 1658 als het Rathaus van het Kröver Reich.
Het pand, wat ligt op de hoek van de Reissstrasse en de Karolingerstrasse, is inmiddels wereldwijd bekend en is sinds 350 jaar in het bezit van de familie Klein.  

De huidige eigenaren Kilian (herkenbaar aan z’n hoed en vaak een pijp) en Karin Klein hebben de traditie van 350 jaar Weingut voortgezet en omdat hun voorvaderen honderden jaren geleden de beste wijnbergen wisten te bemachtigen hebben ze nu diverse lekkere wijnen.
Bij mooi weer kun je in de grote tuin zitten in de schaduw van oude bomen en is het minder mooi, dan is een bezoek aan de enorme kelder al een belevenis op zich.
Als je langs de Mosel door  Kröv rijdt, dan kun je het niet missen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.