ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

“Vakken legen”

Augustus 2011 Menig vakkenvuller zou gewetensbezwaar kunnen hebben met het leegmaken van vakken, maar aangezien wij nooit als vakkenvuller gewerkt hebben hadden we hier geen enkele moeite mee. In 2009 hadden we al diverse vakwerkvakken leeggemaakt. De vulling in de vorm van leistenen moest er toen uit om het gewicht te verminderen om (verdere) instorting te voorkomen.
Nu was het tijd voor het vervolg voor het vakwerk aan de rechterkant van de Scheune. Deze vakwerkgevel is hier en daar wat ontwricht en moet rechtgezet worden. Hierbij moeten dan tevens de nodige slechte stukken balk vervangen worden.
Hoewel de foto’s anders doen vermoeden is een groot deel van dit eikenhouten vakwerk nog in goede staat en is er alleen “wat” achterstallig onderhoud.

De onderste rij hebben we nog even laten zitten, want hier leek spanning op te staan en daarom wachten we liever tot het dak wordt ondersteund door de nieuwe muur die achter het vakwerk moet komen.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.