ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

18 oktober 2020 ‘een rustige herfstdag‘

18 oktober 2020 – de temperatuur is nagenoeg gelijk aan die van gisteren en omdat het niet regent en er weinig wind is, is het wel een aardige werkdag.

Het is een rustige dag, zonder dakdekgeklop en cirkelzagen. Het werk bestaat zoals op veel zondagen vooral uit opruimen. Hieronder valt ook het opruimen van de tuin, al is dit in deze tijd een momentopname die slechts kort duurt totdat de bladeren en kastanjes weer vallen.

Het echte werk bestond op deze zondag uit het impregneren van de bovenbalk en de verse Zapfen van de staanders van het keukenvakwerk.

Omdat het mooi weer was zijn we gaan wandelen richting Kinheim. Op de heenweg zijn we wat hoger op de heuvel gaan lopen en op de terugweg een stukje lager.

Nu we zelf aan het nadenken zijn over de Schiefers op de dakkapellen, kijken we veel beter hoe dit bij andere huizen is gedaan. De dakkapellen van dit dak lijken erg op wat wij willen, zoveel mogelijk Schiefers, want die zijn beter bestand tegen de tand des tijds dan verf.

Toen we via de steile Bayersbach omhoog liepen, zagen we tussen de huizen door de kant van het dak van de kerk waar ook dakdekkers bezig zijn. We zijn wel dat het werk vordert, maar het zal nog wel even duren voordat het enorme dak met de nodige dakkapellen af is. 

We besloten wat hoger op de heuvel richting Kinheim te lopen en hierdoor konden we ons huis van bovenaf zien. Dit is de enige plaats waar je de zonnepanelen goed kunt zien en nu was ook goed te zien dat er alleen folie op de achtergevel zat en nog geen Schiefers.

Toen we over het bedrijventerrein verder liepen richting Kinheim stond daar een opvallend voertuig; een tot “locomotief” omgebouwde tractor, die betere tijden gekend had. Het onkruid had toegeslagen en je kon zelfs binnen bramen plukken.

Het laatste stukje ging over de Kinheimer Strasse; na het plaatsnaambordje ben je in Kinheim en dan heet de straat vrij logisch Kröver Strasse. We liepen tot aan nr. 18; een huis met dakkapellen zoals er ook ooit eentje op ons dak stond. 

Iets voorbij dit huis zijn we linksaf gegaan richting de Mosel en daarna weer naar links evenwijdig aan de Mosel via Im Horn weer terug.

Wil je de foto’s achter elkaar zien, dan staan ze hier.

 

1 comment to 18 oktober 2020 ‘een rustige herfstdag‘