ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

De oorsprong van het oude hout

17 oktober 2012 – dankzij een tip van de architect konden we oude eiken balken afhalen en niet geheel onbelangrijk; ze waren gratis! De eerste expeditie vondt plaats rond het weekend van 12-14 juli 2012 en daarbij werden al de nodige balken buitgemaakt. Hierbij bleek dat wat extra spierkracht erg handig, zo niet noodzakelijk was en dus kwam er een tweede expeditie op 20 juli 2012.

Hierna waren we dus in het bezit van de nodige oude balken, waarvan inmiddels een deel hergebruikt is in een “nieuwe” honderden jaren oude vakwerkwand in onze Scheune. De archtect vertelde ons dat het hout afkomstig was van een oud huis in Bernkastel, in de buurt van de Graacher Tor. Dit huis was vanwege de slechte staat gesloopt en zou herbouwd worden, waarbij de meeste oude balken niet meer gebruikt zou worden. Mooi voor ons dus en we waren nieuwsgierig welk huis dat geweest was.

De architect beloofde ons wat foto’s te sturen en op 17 oktober ontvingen we een e-mail met foto’s. Het huis bleek aan de Graacher Straße 13 te Bernkastel te staan.  Omdat dit 1 van de oude/mooie straatjes is, zijn we meteen in onze foto’s gaan zoeken, met als resultaat een vakantiefoto uit 2006 waar het huis op staat!

Hiernaast wat foto’s van de oude constructie waarin “onze” balken zitten.

 De complete fotoserie van het houthalen staat hier.

Leave a Reply