ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Digitaal onderhoud

31 maart 2013 – we zijn bij met de foto’s en dus was het wel weer eens tijd voor een digitale update, want dat komt er tijdens het seizoen niet van.

Het volgende hebben we gedaan:

  • Ftp programma: FileZilla versie 3.6.02 geïnstalleerd.
  • WordPress: versie 3.5.1 NL van WordPress geïnstalleerd.
  • WordPress thema: we gebruiken Atahualpa en hebben versie 3.7.11 geïnstalleerd en meteen gebruik gemaakt van de optie om de header image (= plaatje van Kröv wat altijd te zien is) in een aparte map te zetten zodat die niet meer verwijderd wordt bij een update van het thema.
  • Nieuws Pluginn: we hebben een Broken Link Checker toegevoegd die regelmatig kijkt of de links naar andere sites nog kloppen. Klopt een link/ URL niet meer, dan krijgen we hiervan bericht per e-mail; erg handig.
  • Pluginns: de overige: Akismet (tegen spam), NextGENeration Photo gallery (foto’s), StatCounter (bezoekersteller) en BackUpWordPress (naam zegt het al), hebben we waar nodig ook geüpdate.

Omdat het sorteren, hernoemen en veranderen van formaat van foto’s aardig wat tijd kost, hebben we FastStone Photo Resizer (freeware) gedownload en dit werk goed. Met dit programma kan er ook een watermerk in een foto gezet worden en misschien gaan we dit ook wel doen.

Leave a Reply