ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

10 augustus 2018 ‘geen ganglampwerk’

10 augustus 2018 – gisteravond na werktijd zijn we aangekomen. Tijdens onze afwezigheid waren er behalve het beginstuk van de trap ook opbergrekken voor hout en gereedschap in de Scheune verschenen. Voorheen lag het hout opgestapeld zonder dat we precies wisten wat we hadden. Nu is het een stuk overzichtelijker en opgeruimder. Eigenlijk hadden we dit al jaren eerder moeten doen, maar dat kwam er nooit van.

Het was de bedoeling om de lampen in de gang aan te sluiten op de nieuwe meterkast. De kabel was al getrokken en het uiteinde stak al minstens een jaar uit muur vlakbij één van de schakelaars. Omdat de 2 ganglampen met een hotelschakeling aan en uit gezet kunnen worden, moesten we eerst weten waar de stroom vandaan kwam. Na diverse schakelaars en aansluitkastjes opengemaakt te hebben, zagen we hoe het zat en de conclusie was, dat er teveel tijd, hak- en breekwerk nodig was om dit te doen. Voorlopig laten we het zoals het is en laten we de losse kabel tijdelijk eindigen bij een stopcontact.

Nu al het leemstucwerk in de koeienstal droog is, kunnen we het gaan verven met Lehmweiß. De nodige vakken kregen een eerste laag, maar de ervaring leert dat het wel 2 keer moet, of soms wel 3 keer.

De afgelopen nacht heeft het stevig geregend en ook vanavond viel er de nodige regen. Het lijkt erop dat de verbouw van het koeienstaltrapje ook op dit punt zin gehad heeft, wat vooralsnog is alles droog. Het kan zijn dat het een tijdje duurt voordat het water zich ondergronds verplaatst (of dat dit vanwege de droogte niet gebeurt), dus we blijven het in de gaten houden.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.