ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Nieuws 22 september 2015

22 september 2015 – zoals gister al aangekondigd was, begon de dag met regen en bewolking. We hebben vandaag weer allerlei binnenkarweitjes op het programma staan. Dat kwam goed uit, want het regende een groot deel van de dag.

Om later deze week te kunnen beginnen met het stuken van de keuken was er stuukmiddel nodig. We zijn daarom naar de Baumarkt gegaan en hebben meteen wat andere spullen meegenomen.

De maker was niet echt tevreden over het kozijn voor het raam tussen de keuken en Scheune. Bij gebrek aan beter hout was dit gemaakt van Douglasie hout en dit bleek geen goed hout te zijn.  De keus bij de Baumarkt was helaas beperkt, maar het beukenhout wat ze hadden bleek een stuk beter te zijn. We hebben hiermee een nieuw kozijn gemaakt en dat zag er beter uit.

We zijn verder gegaan met het aanvankelijk ongepland kaal maken van de gangmuur. Nadat het behang en loszittend stukwerk eraf was, hebben we de beschadigingen van de muur hersteld met Reparaturmörtel . Dit spul is wat fijner dan het standaard stuukmiddel.

Van de vensterbank voor het buitenraam van de keuken hebben we de kanten afgerond, nog wat geschuurd en het daarna in de lijnolie gezet. Als het goed is kan die er morgen in.

Tussendoor hebben we de bruibare planken die in de tuin lagen binnen gelegd om te drogen. Daarna maken we ze schoon en kijken wat er bruikbaar is. Ook hebben we het hout van de omkasting van de keukendeur ontspijkerd.

Nu we de gang gaan opknappen moeten eigenlijk ook de trap en kelderdeur beter afdichten, want anders blijft er vocht uit de kelder komen. We hebben de constructie nog eens goed bekeken en behoorlijk wat hout is rot en sommige stukken zijn helemaal verdwenen.

Uit nieuwsgierigheid hebben we de bekleding van de onderste tree afgehaald en de bovenkant van die tree (van beukenhout) zag er goed uit.

Leave a Reply