ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

13 maart 2019 ‘Es ist wieder so weit’

13 maart – niet op vrijdag de 13e, maar op woensdag de 13e kregen we een telefoontje van de buurvrouw, dat er na één van de stormen van de afgelopen week een stuk dakbedekking aan de achtergevel hing. Per e-mail hadden ze ook een foto gestuurd. Toen we die bekeken hadden, zagen we een grote gelijkenis met 2016, toen er bij een februari storm een stuk dakbedekking afgewaaid was. Dit was de baan naast de baan die nu het slachtoffer was.

Gelukkig is er nog niet veel onder het dakbedekkingloze stuk dak, want de ‘puntkamer’ staat pas dit jaar op het programma. Door de spleten tussen de plank kan een behoorlijke hoeveelheid water naar binnen komen (en dat zal bij de buien van de afgelopen dagen ook wel gebeurd zijn) en daarom besloten we om z.s.m. naar Kröv te gaan om het dak te repareren.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.