ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

27 april 2019 ‘herfstachtig’

27 april 2019 – de dag begon herfstachtig, want het was buiten grijs, nat en winderig en de voorspelde temperatuur van 8 tot 15 graden was geheel in lijn. We zijn maar even buiten geweest om wat in de tuin te werken en hebben de rest van de tijd binnen gewerkt.

Net als de vorige keer hadden we een paar stukken van de kast voor de meterkast meegenomen. Om een idee te krijgen hebben we het onderstuk en een zijkant op de toekomstige plaats gezet en het past prima.

Omdat we alleen de tegels onder de kast gaan leggen, hebben we vanaf de keuken een rijtje tegels neergelegd om te kijken hoe we uitkomen. We weten nu dat er 21 tegels onder de kast komen te liggen en de volgende keer gaan we die leggen (als het warmer is).

Een karweitje wat dit afgemaakt moet worden is het beplanken van het plafond in de koeienstal. Voordat we hier mee verder zijn gegaan hebben we eerst opgeruimd in de Scheune. Op de vloer lagen de nodige planken in de weg en die liggen nu netjes onder het houtrek.

Er was nog tijd om wat sloophoutplanken op het plafond te zetten. We zijn ruim over de helft en duidelijk is dat we de nodige planken tekort komen. Uitgaande van een werkende breedte van ca. 11 cm, moeten we op jacht naar een stuk of 20 planken van 2 meter lang. Als het er meer zijn is het ook niet erg, want boven moeten we nog ‘-tig’ vierkante meter aftimmeren.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.