ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

26 april 2019 ‘tuinwerk’

26 april 2019 – na een tussenstop om tegellijm en tegelvoegspul te kopen kwamen we in Kröv aan. Het was droog en de zon scheen, maar met ca. 13 graden was het niet echt warm. In de woonkamer was het 15 graden en dat is een stuk aangenamer dan de 8 graden van maart.

Echte karweien staan er niet op het programma, maar de tuin kan wel wat aandacht gebruiken. Door mooie weer met Pasen en de regen daarna was het groen omhoog geschoten; niet alleen de planten, maar vooral het onkruid. Ook lagen er nog de nodige kastanje bladeren van de afgelopen herfst. Al met al hebben we zeker 10 emmers met tuinafval over het bospaadje van de boventuin uitgespreid.

Toen de ergste rommel opgeruimd was, hebben we eerst de tuinbeelden weer op hun zomerplek gezet en daarna zijn we weer verder gegaan, tot rond halfzeven de zon achter de bomen en de heuvel verdween en het aanmerkelijk frisser werd.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.