ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

1 mei 2019 ‘nieuwe sloophoutplanken’

1 mei 2019 – we moesten op zoek naar nieuwe sloophoutplanken om het plafond in de koeienstal af te kunnen maken. Nieuw hout komt niet in aanmerking en het zou mooi zijn als we planken zouden kunnen vinden met ongeveer dezelfde maat en uitstraling.

Na wat tweedehands bouwmaterialen zaken bezocht te hebben, denken we de goede planken gevonden te hebben. We hebben er de nodige gehaald en die thuis wat korter gezaagd (hopelijk de goede lengte) om ze zonder aanhanger mee te kunnen nemen. Om het plafond af te kunnen maken, hebben we ook meteen een pak steenwolisolatie gekocht.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.