ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

1 juni 2019 ‘tandeloze waterbek’

1 juni 2019 – het wordt weer een paar graden warmer, het kan 22 tot 29 graden worden. Ook in huis wordt het langzaam warmer, 18 graden in de woonkamer en 12 tot 16 graden in andere delen van het huis.

Gisteren hadden we al wat tanden getrokken van  de ‘waterbek’ van onze muurbron. Vandaag hebben we de overige tanden eraf gehaald en we gaan het weer opnieuw opbouwen.

We hebben hier vorig jaar ook last gehad van de Buxusmotten, die de nodige struiken helemaal kaal gegeten heeft. De meeste schieten toch weer uit en het is niet de bedoeling dat ze weer opgevroten worden. Dit zou te voorkomen moeten zijn met “brandnetselsoep”. Het recept is simpel: pluk wat brandnetels (hebben we in de boventuin” staan, doe ze in een emmer met water, laat ze minstens 2 weken staan en spuit de soep dan over de planten. De geur die het dan krijgt verjaagt niet alleen mensen, maar als het goed is ook de motten. We zullen zien of dat klopt.

In de koeienstal hebben we nog wat te blinkend metaal zwart geverfd, waardoor het nog beter in het geheel past. Ook hebben we de waterplekken op het keukenplafond voor de tweede -en hopelijk- laatste keer geverfd.

Gisteren hadden we de sleuf in de muur van de woonkamer gemaakt en vandaag hebben we gaten geboord in het vakwerk, om de kabels boven de garage te krijgen, waar ooit nog een keuken moet komen. Helemaal soepel ging dit niet, maar het lukte. We hebben de kabels met tieribs aan elkaar gezet en in de gleuf gedrukt. Tijdelijk worden ze op hun plaats gehouden door spieën, totdat de mortel die we er overheen gedaan hebben hard is. Dan gaan ze weg en kan de rest afgewerkt worden.

Die mortel was over van het wegwerken van de betonlatei boven de buiten deur van de koeienstal. Stuken aan de onderkant is wat lastiger dan gewoon stuken en gelukkig blijft het zitten. Het ziet er een stuk beter uit en als het geverfd is, dan is de doorgang af.

De rest van de dag hebben we gevuld met karweitjes buiten. We hebben de wielen weer onder de rolsteiger gezet en de steiger wat rechter gezet. Als het volgende week mooi weer is, dan gaan we verder met het vullen van het vakwerk aan de rechterkant. Misschien gaan we ook hogere vakken vullen en om de steiger te verhogen hebben we een stuk steiger in de achtertuin afgebroken.

Er ligt ook nog wat steigermateriaal in de achtertuin en daar lagen teveel bladeren en vuil op. Dit kwam door de klimop op de tuinmuur. Vorig jaar hebben we van een deel van de muur de klimop afgehaald en nu hebben we een stuk van de lagere muur klimopvrij gemaakt.

Het laatste karweitje was het verplaatsen van 2 stalen balken die ooit de trapbomen van de stalen tuintrap waren. Daarna hebben we een “tuinbank” (eigenlijk een te groot woord voor 2 stenen met 2 oude stukken vakwerkhout erop) verplaatst. Het resultaat was een groter terras en dat was ook de bedoeling.

Het was inmiddels al weer 7 uur geweest, tijd om een hapje te eten in het Dreigiebelhaus, zolang het nog niet verkocht is.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.