ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

7 juni 2019 ‘vakwerkwerk’

7 juni 2019 – de zomer komt weer terug, want het kan vandaag weer 29 graden worden. De ochtend begon zonnig en windig, maar voor vanmiddag is er ook regen en onweer voorspeld. Gelukkig bleef het bij een paar grote druppels die ’s middags vielen, zodat we de hele dag aan het vakwerk konden werken.

Vandaag konden we 4 vakken vullen en we gaan richting de helft. Voor een deel van de vakken die nog komen hebben we leemstenen gezaagd en Dreikantleisten in het vakwerk gezet. Met deze driehoekige latten wordt voorkomen dat de inhoud van een vak naar buiten komt.

Daarna hebben we Douglasplanken in de rechter deuropening gezet, waar later de nepdeur in komt. We wilden het nieuwe hout vandaag nog in de Halböl zetten; deze grondlaag voor de lijnolieverf moet namelijk minstens 12 uur drogen en dat kan dan mooi vannacht gebeuren. Hierdoor zat de werkdag er pas na achten op.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.