ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

7 juli 2019 ‘regen en optocht’

HIER ZIJN WE MEE BEZIG

7 juli 2019 – het wordt vandaag wat koeler, 17 tot 25 graden en de dag begon met regen. Gelukkig geen druppels, maar een buitje, dat helaas voor de tuin, maar gelukkig voor het Trachtentreffen, maar kort duurde.

De ochtend begon met een swingend Frühshoppen optreden bij de Mosel van Swing Eleven uit Traben, waar de stemming mede dankzij bier en wijn prima was.

Na afloop was er nog even tijd om het zaagsel en gereedschap wat gisteren was blijven liggen op te ruimen en toen was het tijd voor de optocht van het Trachtentreffen.

Zoals elk jaar in de afgelopen 66 jaar gaan de deelnemers in hun eigen klederdracht in een optocht door Kröv. De stoet wordt aangevuld met Festwagens en groepen uit Kröv en omgeving, waaronder enkele Mosella’s. Na de optocht zijn we naar de Mosel gegaan, waar het feest weer in volle gang was.

De andere foto’s komen nog.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.