ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

28 juli 2019 ‘zondagsonrust’

28 juli 2019 – vannacht en vanochtend is er veel regen gevallen, zoveel zelfs, dat het voor behoorlijk wat overlast zorgde. De tijdelijke dakbedekking liet namelijk weer merken dat het ‘tijdelijke’ voorbij is en dat het er al veel te lang op zit. Het lekte namelijk weer aan alle kanten in de puntkamer en de vide.

We hebben wat opvangconstructies met emmers, zeil en planken gemaakt om te voorkomen dat het verder doorlekt naar beneden. Omdat het waarschijnlijk nog wel een paar maanden duurt voordat de definitieve dakbedekking erop komt, gaan we er morgen zeil op doen.

Er was gelukkig ook nog wat tijd over om op te ruimen en om een boormachine in elkaar te zetten. In de loop van de middag kregen we bezoek en werd het gedoe van ‘s ochtends wat naar de achtergrond verdreven.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.