ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

29 juli 2019 ‘kom van het dak af’

29 juli 2019 – weer een dag met mooi weer en zelfs bijna te mooi weer voor het werk wat we in gedachte hadden.

We hadden besloten om de noodreparatie aan het dak toch wat anders te gaan doen en er geen zeil op te doen. Gezien de drukte bij de dakdekkers zou het kunnen dat ze pas begin volgend jaar tijd hebben en de vraag is of zeil de herfst- en voorjaarsstormen weerstaat. We gaan zelfklevend dakband over de daknagels plakken, want daar zit het zwakke punt.

Het benodigde dakband hadden we niet, dus gingen we eerst naar de bouwmarkt om het te kopen en konden we daarna het dak op.

Gelukkig was er ook nog tijd voor meer opbouwend werk in de vorm van Oberputz op het vakwerk in de puntkamer doen. Het vakwerk ziet er steeds beter uit en het verschil met toen we hier aan begonnen wordt steeds groter. Gelukkig hebben we de foto’s nog om te zien hoe slecht het ooit was.

We gingen zo lang mogelijk op het dak, maar op een gegeven moment moesten we van het dak af om niet te laat thuis te zijn. Op zich kwam dat nog goed uit, want we konden nog net voor sluitingstijd naar de bouwmarkt om nog wat rollen dakband te kopen, zodat we genoeg hadden voor de rest van het dak.

1 comment to 29 juli 2019 ‘kom van het dak af’