ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

2 augustus 2019 ‘gewoon weer‘

2 augustus 2019 – we hadden besloten om een extra zaterdag naar Kröv te gaan om het dakwerk van de vorige keer af te maken. Bij aankomst was het voor de afwisseling normaal zomerweer, zonder extreme hitte of moessonregen. Om vast in de werkstemming te komen hebben we ’s avonds toch nog wat gedaan.

Op het hout van het afdakje boven de ramen in de achtergevel, wat in het zicht blijft, hebben we Halböl (halfolie) gedaan. Dit is een soort grondmiddel voor de lijnolieverf die er daarna opkomt, ook hier weer in de voor vakwerkhuizen kenmerkende kleur Oxenblutrot.

In de ongeïsoleerde puntkamer waar geen ramen open kunnen, was de temperatuur toch nog opgelopen tot 28 graden. Wel warm, maar niet te warm om weer een laagje Oberputz op een vak te doen.

Dit vakwerk gaan we schoonmaken met een nylon borstel en we hadden een kleine accuboormachine meegenomen om te kijken of die makkelijker hanteerbaar was. Dat was zo, dus is er nu ook een stukje vakwerk schoon.

We waren gekomen voor het dak en omdat de dakladders nog op het dak lagen, konden we meteen beginnen. Heel veel konden we niet doen, maar wat we nu gedaan hebben hoeven we morgen niet te doen.

1 comment to 2 augustus 2019 ‘gewoon weer‘