ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

17 augustus 2019 ‘vakwerkafwerking‘

17 augustus 2019 – de dag begon met regen en verspreid over de dag kunnen er meer buien vallen. De temperatuur van 19 tot 26 graden is aardig, als het niet zou regenen. Het werd dus een binnenwerkdag.

In de puntkamer hebben we Unterputz op de leemstenen gedaan en hierdoor ziet het vak er ongeveer net zo uit als de andere vakken en dus ziet het er veel beter als toen er nog stenen in zaten.

Op een ander vak hebben we Feinputz gedaan en dit vak is nu dus ook af. Op de foto zie je het verschil niet of nauwelijks. In het echt zie je het beter, omdat er geen stukjes stro in zitten zoals in de Unterputz en Oberputz.

De eerste versie van de kozijnrand van de koeienstaldeur was dermate voor verbetering vatbaar dat we besloten om een nieuwe te maken. We hadden nog eenzelfde plank en die hebben we nu eerst wat gevlakt voordat we hem in de lengte doorgezaagd hebben. Dat ging veel beter.

De groef hebben we er eerst met de cirkelzaag uitgezaagd en daarna afgewerkt en pas gemaakt met de frees. In de toekomst willen we ook zelf ramen en kozijn gaan maken en wat oefening met de frees kan dus geen kwaad. We hebben de rand vastgezet met schroeven en aangedrukt met een plank.

Tegen halfacht vonden we het weer mooi geweest en zijn we gestopt.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.