ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

22 november 2019 ‘zonnehaken‘

22 november 2019 – vandaag wordt het met 2 tot 9 graden ietsje warmer dan gisteren. Bovendien kwam de zon al snel door en scheen in de loop van de ochtend door de nieuwe ramen naar binnen. Het was nog nooit zo licht binnen.

Gisteren waren we op de gedachte gekomen dat een extra looproostertrede tussen het onderste raam en het lange looprooster wel handig zou zijn. De dakdekkers hadden de spullen meegenomen en de extra tree zit nu op het dak.

Vandaag stonden de 45 steunen voor de zonnecellen op het programma, die in een bepaald patroon op het dak gezet moesten worden. Met het slagsnoer werden horizontale en verticale lijnen getrokken en daarna konden de haken vastgeschroefd worden. Om de waterdichtheid te waarborgen werden er 45 stukjes dakleer uitgesneden en vastgekleefd over de schroeven heen.

Tussendoor kwam ook de Solarmann nog even kijken. Alles zag er goed uit en ze komen nu toch morgen de zonnecellen monteren. Rond halfacht beginnen ze. Redelijk vroeg voor een zaterdag, maar beter dan ‘Kurz nach Sieben’.

Het kwam dus goed uit dat er nog tijd was om de looproosters vast te zetten, zodat de monteurs er morgen overheen kunnen lopen.

Helaas hebben ze het deze week niet af gekregen en komen ze maandag terug voor de laatste dingen. Afhankelijk van hoe snel alles gaat, zou het kunnen dat ze het randje leistenen aan de tuinkant vast gaan leggen.

2 comments to 22 november 2019 ‘zonnehaken‘