ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

11 juni 2021 ‘weinig winterschade‘

11 juni 2021 – met mooi weer reden we weg en met mooi weer kwamen we aan. De afgelopen dag was het in Kröv mooi zomerweer geweest, maar dankzij de dikke muren was het in de woonkamer niet warmer dan 20 graden.

Na het uitladen hadden we bijna alle buren al weer gesproken en toen was het de hoogste tijd om binnen en in de tuin gaan kijken. Het was ook de eerste keer dat we de geschieferde achtergevel bij mooi weer zagen met de zon erop.

Er was weinig gebeurd tijdens onze afwezigheid. Binnen was de “schade” beperkt tot een kattenkots op de trap en een serie kattendrollen en een stuk vogelvleugel in de toekomstige woonkamer.

Op de vide en de puntkamer waren 2 stukken houtvezel isolatieplaat naar beneden gekomen. Deze zaten tussen de balken geklemd en moesten nog definitief vast gezet worden. Hopelijk lukt dat dit jaar.

Buiten leek het erop alsof er een tak van de enorme kastanjeboom van de buren naar beneden gekomen was. Een klein zonnecellampje, wat al niet meer werkte, was helemaal kapot en er waren wat stenen van 2 borders (die los op elkaar liggen) die een verdieping lager lagen. Al met al viel het dus mee.

Het relatief koele voorjaar had als voordeel dat het groen veel minder jungle-achtig was. Eén plant het blijkbaar enorm naar z’n zin gehad en zat overal op en in. Dat was het kleefkruid (Galium aparine), wat volgens www.astrologie.ws/kruiden/kleefkruid.htm tal van nuttige eigenschappen heeft (waarvan we nog niets geprobeerd hebben).

Gelukkig waren er ook mooie planten die behoorlijk gegroeid waren; een stekje van een vetplant die we in de muur gestopt hadden was een echte plant geworden en ook de rozen stonden er prima bij met veel bloemen.

Het was weer echt Kröveriaans weer en we konden tot de schemer intrad buiten zitten. Morgen gaan we het groen verder te lijf.

1 comment to 11 juni 2021 ‘weinig winterschade‘

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.