ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

2 juli 2021 ‘leemwikkellattenplafond‘

2 juli 2021 – de werktijd was kort vandaag, maar het was mooi weer en tot vrij laat konden we buiten zitten en eten.

We hadden weer een nieuw plantje voor de boventuin meegenomen. Geleidelijk aan willen we de grote hoeveelheid klimop vervangen door andere bodembedekkers die het uithouden onder het pruimenbomenbos en bramenstruiken. De planten van de vorige keer stonden er nog redelijk goed bij en een aantal bolletjes waren al uitgeschoten. Het zijn voorjaarsbolletjes, dus het is de vraag of ze nog gaan bloeien.

De vorige keer hadden we de gaten aan de bovenkant van de leemwand onder de toekomstige steektrap dichtgemaakt en nu was de onderkant aan de beurt. In een paar vakken ontbrak de onderste 20-30 cm leemwand en die hebben we nu gedicht met leemstenen en leemmortel gemaakt van leemstenengruis.

Het verder afwerken van hetgeen we vorige week gedaan hadden ging helaas nog niet, want het leek nog niet helemaal droog te zijn.

Een tijd geleden hadden we als test de nodige leemwikkellatjes schoongemaakt, maar die moesten nog op maat gezaagd worden om ze te kunnen gebruiken als plafond voor de tussenvloer in de puntkamer. Dat hebben we nu gedaan en na het impregneren zijn ze klaar voor gebruik.

Leave a Reply