ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Juli 2021 ‘Hochwasserfrei’

Juli 2021 – het hoge water wat in Nederland, België en delen van Duitsland catastrofale gevolgen had, heeft gelukkig in Kröv tot niet zo veel extra overlast gezorgd. Dat de Mosel overstroomt is op zich niet bijzonder, want dat gebeurt hier bijna elk jaar. Bijzonder is wel dat het dit keer in de zomer is en niet zoals anders in de winter.

Huizen die niet geraakt zouden kunnen worden door hoog water krijgen hier in makelaarsadvertenties de toevoeging ‘Hochwasserfrei’ mee. Ons huis hoort daar ook bij. De kans dat de Mosel zo ver overstroomt dat wij geraakt worden is nagenoeg nihil. De kans is misschien groter dat kleine beekjes zoals de Beyerbach en de Rathausbach in wilde rivieren veranderen.

Bewoners van huizen langs de Mosel die niet Hochwasserfrei zijn, zijn voorbereid op het hoge water. Delen van het pand waar soms meerdere keren per jaar water kan staan, worden niet gebruikt als woonruimte. Het zijn garages of opslagruimten met spullen die tegen water kunnen of snel te verplaatsen zijn.

De horeca in de gevarenzone is ook voorbereid op erg hoog water, zoals dit jaar. Op de vloeren liggen tegels en belangrijke zaken kunnen makkelijk op pootjes gezet worden. Zodra het water gaat zakken staan overal de (kelder)deuren open om de vocht eruit te laten. 
Is het droog, dan wordt het weer in gebruik genomen, totdat het weer hoogwater is. 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.