ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

14 januari 2022 ‘werktuigen met werk’

14 januari 2022 – we zijn geen echte verzamelaars van oud gereedschap, maar als het toevallig voorbijkomt, dan zijn we wel geïnteresseerd. Op Marktplaats zagen we kortgeleden een partij oude handschaven en ook nog dichtbij. We gingen kijken en kwamen terug met 2 dozen schaven. Als bonus zat er nog een oude zaagtandzettang bij en een slijpsteenscherper. 

Op s0mmige schaven staan de initialen van de maker, waardoor we weten dat ze meer dan 100 jaar oud zijn. Op een paar metalen schaven is met enige moeite de naam van de fabrikant te lezen; de ‘Ohio Tool Company’. Er zit nog wel wat werk aan voordat de schaven echt gebruikt kunnen worden, maar het leuke is dat je ze ook kunt uitstallen in de werkplaats.

Op Internet hebben we intussen de nodige informatie over de schaven gevonden en er blijken zelfs verenigingen te zijn van handschaafverzamelaars en handleidingen hoe je de ouderdom van een handschaaf kunt achterhalen.

 

 

Leave a Reply