ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wandelingen 8 juli 2006

8 juli 2006 – na aankomst op de bestemming eerst uitpakken en daarna de eerste wandeling. Mont Royal ligt bovenop de gelijknamige heuvel, met een mooi uitzicht op Wolf (aan de overkant van de Mosel), Kröv en de wijnvelden.  Overal kom je dingen tegen die duidelijk maken dat de Moselwein belangrijk is voor deze streek. Wat ook opvalt is de kronkelende Mosel en sommige dorpjes, zoals Wolf, liggen echt in een lus van de rivier.

We gingen verder naar beneden en kwamen steeds meer te weten over het dorpje Kröv en de wijn. Net voor Kröv ligt de Kesselstattkapelle en die hebben we ook even bekeken.

Ook zagen we in de verte een ruine aan de andere kant van de Mosel, maar hadden op dat moment nog geen idee waar die van was. Op een bord op een huis zagen we hoe kronkelig de Mosel was en we liepen verder naar beneden naar rivier, waar we een plattegrond van het dorp(je) zagen. Via de Robert Schuman-strasse liepen we een stukje door het dorp en daarna weer terug naar de Mosel voor een korte pauze.

Dankzij een informatiebord wisten we nu dat de oeroude ruine eens het Wolfer Bergkloster was. Na het Dreigiebelhaus bekeken te hebben gingen we terug via de bijna 400 jaar oude historische Ortskern.

Dit stukje is de laatste eeuwen waarschijnlijk nauwelijks veranderd; dit  in tegenstelling tot een bouwvallig vakwerkhuis in barokstijl, wat anno 2012 helaas grotendeels gesloopt is. Gelukkig hebben veel stenen van dit huis een goede bestemming gekregen, want ze kunnen nog eeuwen mee als onderdeel van onze tuintrap.

We liepen het dorp uit en gingen langs de wijnvelden, waar nog druk gewerkt, naar boven en zagen onderweg nog kans de eerste Podarcis muralis (muurhagedis) op de foto te zetten.

8 juli 2006 – ‘s avonds

Omdat het mooi weer was gingen we na het avondeten nog een korte wandeling maken. Je zag de schaduw van de zonsondergang over de wijnvelden trekken en na een kort bezoekje aan de -gesloten- Bergkapelle zat de eerste dag erop.

 

Hier staat de complete fotoserie van de wandeling achter elkaar.

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.