ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

Wolf

2006 – heden – het dorpje Wolf an der Mosel ligt schuin tegenover Kröv op de andere oever van de Mosel. Het is een stadsdeel van het iets verderop gelegen Traben-Trarbach. Naast diverse mooie oude huizen is er natuurlijk de ruïne van het Wolfer Berg-Kloster (officieel de Liebfrauenkirche auf dem Göckelsberg); hoog gelegen op de -al eerder genoemde- Göckelsberg in een bocht van de Mosel en daardoor vanaf alle kanten te zien. We zijn er nog niet achter hoeveel inwoners Wolf heeft, maar we denken dat ze de 1.000 niet halen.

We hebben nog niet veel foto’s van Wolf

Wolfer Berg-Kloster 2010

Wolfer Berg-Kloster 2006

 

Je bent helaas te laat om een reactie te geven.