ons avontuur

We wilden nog ‘iets geks’ doen in ons leven en dat werd een vakwerkhuis in Kröv, waar we sinds 2008 aan het werk zijn. Het pand bestaat uit 3 delen. Het oudste deel is uit '1600 en nog wat', dan een deel uit 1779 en tenslotte de "nieuwbouw" van ergens tussen 1779 en 1820. Onze werkvolgorde kan vreemd over komen; dit komt omdat we er ook in willen wonen en dus wordt er ook aandacht aan het “wooncomfort” besteed.

Archief

24 oktober 2023 ‘oneetbaar’

24 oktober 2023 – regenregenachtig en maximaal 14 graden, dat was het weerbeeld vandaag.

Gelukkig was het droog met een zonnetje en prima weer om kastanjes te ruimen en te snoeien. Bij de buren staat een enorme kastanjeboom, die elke herfst vele emmers vol bladeren, kastanjes en omhulsels laat vallen. Jammer genoeg zijn het geen eetbare kastanjes en gelukkig kunnen we ze in de aanhanger van de buren doen, zodat het opruimen nog wel te doen is.

Verder hebben we de nodige bomen en struiken gesnoeid en wat vierkante meters boventuin klimopvrij gemaakt, in de schijnbaar eeuwige durende strijd tegen dit voor het merendeel ongewenste groen.